ул. „Атанас Каменаров“ 5 и бул. „Цариградско шосе“ 60 - Пловдив

Добрата мото екипировка спасява живота

 

Карането на мотор е нещо повече от управляване на превозно средство. За мнозина то е начин на живот, стил на себеизразяване, единственият възможен начин за истинско съществуване. Силният адреналин, чувството за независимост, очарованието да се движиш порейки вятъра – това са само малка част от неповторимите усещания, които носи мото преживяването. Но за да сме в състояние да се наслаждаваме на всички тези прекрасни чувства, е важно да сме отговорни и да ценим безопасността. Защото моторът е колкото усещане за живот, толкова и риск за самия живот, ако подходим към него безотговорно.

 

 

Ето защо е важно освен спазването на правилата за движение и повишеното внимание в пътната обстановка, да обърнем специално внимание и на самата екипировка.

Днес почитателите на мотори могат да се сдобият със специализирани аксесоари. И това е чудесна новина, защото, колкото повече инвестират в безопасността си по време на любимото си мото пътешествие, толкова по-добре за тях и за здравето им. Що се отнася до начинаещите и за ограничените в бюджета е важно да разполагат поне с основните, тоест задължителните елементи в мото екипировката. Ето кои са аксесоарите, без които не бива да се качвате на мотор:

 

Мото Каска

 

Специално отделяме внимание на това не просто да имате каска, а тя да е подходяща. Мисията да намерите такава не е лесна, но веднъж запознавайки се с нейните разновидности и установявайки конкретния си размер, ще ви е лесно занапред да ги сменяте или разнообразявате с по-нови професионални модели. Изключително важно е каската да ви е удобна и да е създадена специално за типа мотор и пътувания, които най-често предприемате и предпочитате.

 

Мото Яке

 

Точно един път каране без яке ще ви е нужно, за да разберете, че без него сте за никъде. Якето е защита не само от охлузвания при евентуални ПТП-та, но и от неблагоприятните климатични условия. А те стават много по-силно осезаеми, когато сте на мотора, под откритото небе. Имайте на предвид, че съвременната мото индустрия разполага с варианти и модели за различни сезони, така че не е задължително да карате с рокерското кожено яке през горещите летни дни.

 

Мото Обувки 

Започнете отдолу нагоре, като първо си подберете качествени обувки за мотор. Забравете за маратонките с ниска подметка в бяло. Вместо тях заложете на ботуши или на боти с дебел грайфер. Разбира се, специализираните мото обувки са най-добрият вариант за целта. За горната част на краката можете да се спрете както на специален мото панталон, така и на мото клин с наколенки, който да слагате под дънки или панталон.

 

Избирайте надеждни дистрибутори и производители на мото екипировка. Не забравяйте, че тя  е не само отличителен белег за вашия начин на живот и любимо хоби, но и гаранция за вашата безопасност. Надеждната екипировка в случай на ПТП може значително да намали удара и като цяло последиците от инцидента. Освен телесната ни неприкосновеност и здраве, екипировката ни предпазва и от неблагоприятните климатични условия.

 

Call Now Button